www.ijsselmeeralmanak.nl
Havens
Navigatie
Waterdiepten
Flora en Fauna
Watersporten
Zeilen IJsselmeer
Campings
Botenverhuur
Reisverslagen
Evenementen
24 uurs race
Historie
Meteorologie
Watersport linksDe Weerkamer


Tonsystems

Friesland Botenverhuur

Voorwaarden
Adverteren

 

 

Dag 1

Terug TerugDag 2Dag 2

Zaterdag: Loenen - Harderwijk

En daar stonden we dan in Loenen, de twee fietstassen helemaal volgepakt (want je weet maar nooit), verstand op nul, blik op de kaart en dan trappen maar. Het was een prachtige dag. We volgden eerst het fietspad langs de grote weg naar Beekbergen. Vandaar doken we de binnenlanden in. De Veluwe heeft prachtig aangelegde fietspaden. Ik vind dat Drente daar niet tegenop kan (maar dat is mijn mening). In Assel begon onze maag te knorren. Al met al was het toch al een hele tijd geleden dat we ontbeten hadden, dus zetten we ons op de houten banken van het oude stationnetje, dat nu dienst deed als restaurant en bestelden een lekkere lunch. Koning Willem III zou hier vroeger ook vaak uit de trein zijn gestapt om dan met paard en wagen over de Asselse heide te rijden naar het Aardhuis, zijn jachtslot.

Na de lunch vervolgden we onze rit door de prachtige Veluwe via geasfalteerde kronkelpaadjes en kwamen al voor 3 uur in Harderwijk aan. Achteraf hadden we de hele rit vanaf huis makkelijk kunnen fietsen, maar ja, die bezorgde kinderen (omgekeerde wereld!)

Voor ons was in Holland Hotel Baars een kamer gereserveerd met uitzicht op de gerestaureerde Grote Kerk uit de 14e eeuw. Daar bij deze fietstocht halfpension was inbegrepen, moesten we dus in het hotel eten, hetgeen geen straf was. Het eten was prima. 's Avonds was het heel gezellig op het grote plein in Harderwijk. De terrassen waren allemaal vol en er was leuke muziek.

 
Realisatie: Axivorm webdesign & zoekmachine optimalisatie - Partnersite: hypotheektipper.nl