www.ijsselmeeralmanak.nl
Havens
Navigatie
Waterdiepten
Flora en Fauna
Watersporten
Zeilen IJsselmeer
Campings
Botenverhuur
Reisverslagen
Evenementen
24 uurs race
Historie
Meteorologie
Watersport links



De Weerkamer


Tonsystems

Friesland Botenverhuur

Voorwaarden
Adverteren

 

 

Dag 2

Dag 1 Dag 1Dag 3Dag 3

Zondag : Harderwijk - Hilversum

We werden al vroeg gewekt door de klokken van de Grote Kerk, maar dat was niet zo erg. Het zou weer een hete dag worden en dus was het raadzaam om vroeg te vertrekken. Het ontbijtbuffet was meer dan overdadig en we hebben dan ook aardig toegehapt. Eenmaal buiten Harderwijk merkte je al gauw dat het landschap totaal anders werd. Geen bossen en heide, maar uitgestrekte weilanden met hier en daar een boerderij, een buurtschap of een klein dorpje. We kwamen langs het prachtige landgoed Vanenburg, nu een hotel met bungalows. Even voorbij Steenenkamer besloten we van de aanbevolen route af te wijken en over te steken naar de andere kant van het Nulder nauw. We wilden wel eens water zien. Er was een parachtig fietspad direct langs het Nijkerker nauw. Net om de Laakse Hoek had je een mooi gezicht op Spakenburg. Ook was hier een fiets/voetpaadje dat naar "de Eemhof" (Centerparcs) voerde. We besloten hier te lunchen. Het is altijd een gezellige drukte op zo'n bungalowpark.

Na nog wat fruit en gekoelde drankjes ingeslagen te hebben ging het weer verder richting brug over het Gooimeer. Op de brug heb je een mooi gezicht op de windmolens en piramide

woningen van Huizen. Daar het nog vroeg was zijn we er maar even langs gefietst en zo kwamen we in het centrum van Huizen. Vandaar volgden we een prachtige route via Huizer Eng, Tafelberg Heide, Blaricummer Heide, de Nieuwe Crailoseweg en de Wester Heide met als eindpunt Hilversum. Hotel Hilfertsom was gauw gevonden. Ook hier weer een uitstekend hotel met een goede keuken. 's Avonds hebben we nog een klein rondje gemaakt langs diverse studio's en daarna een slaapmutsje genomen in de bar van het hotel.

 
Realisatie: Axivorm webdesign & zoekmachine optimalisatie - Partnersite: hypotheektipper.nl