www.ijsselmeeralmanak.nl
Havens
Navigatie
Waterdiepten
Flora en Fauna
Watersporten
Zeilen IJsselmeer
Campings
Botenverhuur
Reisverslagen
Evenementen
24 uurs race
Historie
Meteorologie
Watersport linksDe Weerkamer


Tonsystems

Friesland Botenverhuur

Voorwaarden
Adverteren

 

 

Dag 7

Dag 6 Dag 6TerugTerug

Vrijdag : Kampen - Harderwijk

Vandaag besluiten we weer helemaal van de route af te wijken. Bij Roggebotsluis steken we het Drontermeer over en fietsen helemaal door de prachtige boswachterij Reve-Abbert tot de brug over het Veluwemeer naar Elburg. Hier moeten we natuurlijk eerst paling proeven. We kijken nog even rond in Elburg en pakken dan een terrasje voor de lunch.Elburg is altijd gezellig druk en zeker met dit mooie weer zijn alle terrassen vol. Er zijn vandaag veel fietsers onderweg. Na de lunch hijsen we ons in het zadel voor het laatste stukje van deze IJsselmeertocht naar Harderwijk. We proberen zo dicht mogelijk aan het Veluwemeer te blijven, hetgeen niet altijd even makkelijk is, vanwege de slechte gesteldheid van de weg.Maar ik zag op de kaart camping Polsmaten staan en aangezien ik op dezelfde plek als kind in 1950 met mijn ouders een week op vakantie ben geweest in de "Oude Pol", een soort van kippeschuren, omgebouwd tot vakantiehuisjes, wilde ik eens kijken of er nog iets van herkenning was.

Maar helaas, niets was meer over van de eenvoud van die tijd. Ik kan me nog herinneren dat je eindeloos ver het water in kon lopen, zo ondiep was het. Geen Flevopolder waar je tegenaan keek, alleen maar water, water en nog eens water.

Via Hoophuizen en Hierden kwamen we in Harderwijk. Hier was voor ons geen hotel meer gereserveerd, want we zouden door onze kinderen opgehaald worden. Na met z'n allen bij restaurant Zeezicht gegeten te hebben, ging het huiswaards richting de Achterhoek.

We konden terugkijken op een heerlijke fietsweek met prachtig weer en goed georganiseerd door de VVV.

 
Realisatie: Axivorm webdesign & zoekmachine optimalisatie - Partnersite: hypotheektipper.nl