www.ijsselmeeralmanak.nl
Havens
Navigatie
Waterdiepten
Flora en Fauna
Watersporten
Zeilen IJsselmeer
Campings
Botenverhuur
Reisverslagen
Evenementen
24 uurs race
Historie
Meteorologie
Watersport linksDe Weerkamer


Tonsystems

Friesland Botenverhuur

Voorwaarden
Adverteren

 

 

Zeilen

Een dagje zeilen op het Wolderwijd levert dan ook heel wat mooie foto's op voor een plakboek. Dus als u ook wat mooie foto's heeft van uw zeilvakantie stuur ze gerust op naar info@ijsselmeeralmanak.nl

Varend vanaf Elburg richting Harderwijk komen we twee eilandjes tegen. De meest dicht bij Zeewolde heet het Vogeleiland. Er zijn op deze eilandjes goede aanleg plaatsen voor boten. Je kan daar zeer goed vertoeven, zwemmen of lekker barbequen.

 

Hier varen we het sluizencomplex van Harderwijk binnen. Deze sluizen zullen rond 2003 worden verwijderd waardoor er geen lange wachttijden meer voor de schippers zijn. En ook voor het verkeer die onder het nieuwe aquaduct doorrijdt.

De sluis achter ons latend, varen we nu het Wolderwijd op richting Ermelo, Zeewolde, Putten en Nijkerk. Aan het Wolderwijd ligt het Zeepad. Dit is een fietspad waaraan verschillend leuke strandjes liggen.
En natuurlijk niet te vergeten het Dolfinarium.

 

 

We varen door en komen aan bij Strand Horst, waar een haven ligt met goede faciliteiten, en een MacDonalds. Varen we door dan komen we bij Strand Nulde uit. Direct aan het water en op loopafstand van de jachthaven ligt het Mercure/Postiljon Hotel.

 

  Een paar goede tips bij de voorbereiding van uw zeilvakantie:

  • Let op bij het huren van een zeiljacht op het maximaal aantal personen,faciliteiten aan boord, hutindeling, gewenst comfort en de thuishaven van de jacht.
  • Maak nooit een strakke planning. De route die u gaat zeilen is immers afhankelijk van het weer en wind. Laat u goed informeren over het weer en de mogelijkheden. 
  • Neemt u warme als luchtige kleding mee, schoenen met een goed stroef profiel en regenkleding. 
  • Voordat u gaat zeilen, denk aan alle verschillende verzekeringen. (reisverzekering, annuleringsverzekering, stormverzekering)
  • Neem geen harde koffers mee, maar vouwbare tassen. Deze tassen bergt u makkelijker op.
  • Of klik op de button Het Weer.

 
Realisatie: Axivorm webdesign & zoekmachine optimalisatie - Partnersite: hypotheektipper.nl