De oude haven Hindelopen
Oude haven Hindelopen
Jachthaven Hindeloopen
Jachthaven Hindeloopen
De dijk van Hindeloopen
De dijk van Hindeloopen
Gezellig uit eten
Gezellig uit eten
Grachtjes in Hindeloopen
Grachtjes in Hindeloopen

 

Havens in Hindeloopen

Hindeloopen is een van de elfsteden die aan het IJsselmeer ligt. Voor de watersporter is Hindeloopen bij uitstek geschikt om te starten voor een mooie reis naar de Waddeneilanden of naar één van de ander jachthavens aan het IJsselmeer. Bovendien kun je bij Hindeloopen door de sluis het prachtige Friesland in varen vanaf het IJsselmeer.

Maar nu even meer over de stad: Het karakter van Hindeloopen is pittoresk en je voelt je terug in de tijd als je door de kleine straatjes en steegjes loopt van deze oude vissershaven aan de Zuiderzee. Tussen de steegjes zie je de grachtjes en de vele mooi aangelegde achtertuintje maken een stadswandeling tot een waar genot. Ook kun je op leuke plekken aan de haven heerlijk uit eten of gewoon aan de kade een biertje bestellen en opdrinken.

De oude zeesluis van Hindelopen

In de tijd van de Zuiderzee was de sluis van Hindeloopen nog een heuse zeesluis met een wisselend verval door de werking van het tij. Nu heb je een verval van ong. een 1,5 meter naar het lager gelegen binnenwater van Friesland.

De bediening van de sluis wordt verzorgt door de gemeente Sud-West Fryslan en in de maanden april t/m oktober elke dag bediend op de volgende tijden:

  • 9.00 – 12.00 uur
  • 13.00 – 16.15 uur
  • 17.15 – 19.00 uur (in juni, juli en augustus tot 20.00 uur) 

In de maanden november t/m maart wordt de sluis uitsluitend op aanvraag bediend. Hiervoor kun je op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur bellen met Provincie Fryslân, 058-292 58 88.

 
Jachthaven Hindeloopen

Jachthaven Hindeloopen

Mooie marina jachthaven in Hindelopen. Alle ligplaatsen zijn voorzien van