Echt eiland gevoel!
Genieten op de Marker Wadden
Ganzen op de Marker Wadden
Ganzen op de Marker Wadden
Marker Wadden duinen
Duinen op de Marker Wadden

 

Reisverslag Marker Wadden

De nieuwe Marker Wadden! Wie wil er niet naar toe? En hoe kun je er nu beter komen dan met je eigen boot?

Familie Visser ging de uitdaging aan, hun jongste dochter was net geslaagd voor school en hoe kun je dat beter vieren dan lekker op vakantie te gaan met de boot? Met hun Sunshine!, een Compromis 720 gingen ze naar de Marker Wadden. Hun bootje is klein, maar fijn en gezellig. Met zijn vieren passen ze er net in. En met de ruime kuip heb je buiten alle comfort.

Het was de eerste keer dat ze naar de Marker Wadden gingen en de beleving was uniek! 'Het voelde net alsof je op een echt waddeneiland zat als je languit op het strand lag of ging zwemmen in het markermeer!' En inderdaad, met de uitgestrekte stranden krijg je het rustgevende 'eiland-gevoel'. Ze zijn nog steeds aan het bouwen op de Marker Wadden, ook zijn er vakantiehuisjes voor degene die niet met hun eigen boot of tent komen.

Dit natuurgebied zit vol met vogels, en er zijn verschillende (bijzondere) vogeluitkijkhutten. Op een bord bij de havenmeester wordt bijgehouden welke vogels/dieren er die week zijn gezien, en dat zijn soms best wel bijzondere! Je kunt helemaal rondwandelen of fietsen. En wilde bloemen groeien er in overvloed.

Ook een aparte soort die in de rest van Nederland bijna niet meer terug te vinden is: moerasandijvie. Deze gele bloem doet het uitstekend op de grond van dit eiland en een groot deel van het oppervlak met zijn gele pracht. Als je komt aanvaren en de wind staat naar je toe kun je ze zelfs soms ruiken!

Dus is het de moeite waard om op dit prachtige eiland een kijkje te nemen? Een kijkje nemen niet. Een vakantie houden wel! Dit prachtige eiland geeft je dat bijzondere 'eiland-gevoel' en heeft een hoge 'wauw-factor'. Ga ervoor!

Groetjes Familie Visser

 

 
 

 

Nee, slechts een klein deel is voor het publiek toegankelijk. De rest wordt aan de natuur overgelaten. Het gevolg is dat inmiddels vele vogelsoorten de Marker Wadden hebben ontdekt. Ook op het toegankelijke gedeelte kan men op 1 dag wel 40 verschillende vogels spotten.